Geen categorie

Rimpels Voorhoofd

Er zijn 2 soorten rimpels in het voorhoofd; horizontale en verticale voorhoofdrimpels, in het midden van het voorhoofd. 

Voorhoofdrimpels ontstaan vooral door gezichtsexpressies zoals fronsen of de ogen dicht te knijpen bij veel zon. De voornaamste oorzaak van voorhoofdrimpels is het verouderen. 

Wanneer we ouder worden vermindert de productie van collageen en elastine. Deze stoffen houden onze huid soepel en strak. Doordat er minder van deze stof wordt aangemaakt, wordt onze huid dus losser en ontstaan rimpels.

Een andere niet te onderschatten oorzaak van voorhoofdrimpels komt door onze gezichtsexpressie. Elke dag opnieuw bewegen we heel wat gezichtsspieren. De wenkbrauwen fronsen van verbazing, lachen van plezier, de ogen dicht knijpen in de zon en ga zo maar door. Onze gezichtsspieren krijgen heel wat te verduren in één dag.

Van veel onze wenkbrauwen te fronsen ontstaan horizontale voorhoofdrimpels. De huid op ons voorhoofd wordt naar boven gedrukt en hierdoor ontstaan groeven die later rimpels kunnen worden.

Je ogen veel dicht knijpen zoals in de zon of bij fel licht verhoogt de kans op verticale rimpels tussen de wenkbrauwen.

Een andere oorzaak is stress. Door stress lopen veel mensen met gespannen gezichtsspieren rond. De spanning op de spieren veroorzaakt groeven in de huid die later rimpels worden. Let op je gezichtsspieren en probeer deze te ontspannen.

Mitja Zilverberg biedt diverse behandelingen om de rimpels in het voorhoofd te verminderen. We vertellen u er graag meer over tijdens een gratis en vrijblijvend consult.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden.